Posts Tagged 'putovanje u afriku'

Maroko

Smješten na sjeverozapadu Afrike, na obalama Atlantskog ocena i Sredozemnog mora sa mediteranskom klimom idealno je mjesto za medeni mjesec  i početak novog života.

Read more...

Sejšeli

Sjeveroistočno od Madagaskara u zapadnom Indijskom oceanu smjestili su se Sajšeli. Rajski arhipelag koji se sastoji od 115 otoka, a samo 33 su naseljena. Poznati su po prekrasnim pješčanim plažama, koraljnim grebenima, granitnim otočićima, ljubaznom i gostoljubivom stanovništvu.

Read more...

Zelenortski otoci

Volite li Cesariu Evoru, zasigurno ste čuli za Cabo Verde, o kojem ona često pjeva u svojim sjetnim pjesmama, popularnim 'mornosima'. Vulkanski otoci udaljeni su petstotinjak kilometara od obale Senegala, ali nije more jedino što ih odvaja od ostatka afričkog kontinenta.

Read more...

Kenija

Na prvi pogled Kenija će Vas očarati raznolikostima: njezin sjever i istok vrvi sušnim ravnicama i brežuljcima neobična izgleda, a na jugozapadu se nalaze gorska područja. Vjeruje se da moćni duhovi žive u ugaslom vulkanu Mount Kenya, koji je i najviši vrh zemlje, a domaćini tvrde da se tamo uistinu događaju čudesne stvari.

Read more...

Madagaskar

Madagaskar je otočna država u Indijskom oceanu, odvojena Mozambičkim kanalom od jugoistočne Afrike. Istoimeni otok koji čini većinu državnog teritorija četvrti je po veličini u svijetu. Zbog izolacije od ostatka svjetskog kopna na otoku živi oko 5% svih životinjskih i biljnih vrsta na Zemlji, od kojih su 80% endemi. Još ga nazivaju i 'Crveni otok'.

Read more...