Hammamet

Tunis je poziv za jedinstveni doživljaj I pravi izbor za različite mogućnosti odmora. Primjeren je I za aktivan I za miran odmor. Na prostranim obalama toplog mediteranskog mora i suncem obasjanim pješčanim plažama lako zaboravimo na uobičajeno svakodnevicu.

Sigurno će vas očarati idilična pokrajima s maslonicima, vinogradima, nasadima naranči i limuna na sjeveru te tih i privlačan jug na rubu Sahare gdje se nalaze i oaze datuljinih palmi. Zamaman miris jasmina prati nas na svakom koraku, uputite se u jednu od tradicionalnih čajana, iskušajte vodenu lulu, prošečite uz štandove gdje se prodaje oslikana keramika ili posjetite tradicionalni hamam. Međutim, Tunis je i puno više od ljepih plaža, toplog mediteranskog sunca i mora. Ovdje možete naći ostatke drevnih civilizacija, primjerice kaspijskog čovjeka, Feničana i Kartežana, koji su na svome putu doživjeli puno uspona i padova. To je period jednog od najvećih vojskovođa svih vremena, Hannibala Barce, razdoblje veličanstvenog Rimskog Carstva, okrutan prodor Vandala, gotovo tisućljetno razdoblje vladavine arapskog svijeta, priključenje Osmanskome Carstvu, vrijeme francuskog protektorata te na posljetku, samostalnost i neovisnost koju je proglasio Habib Bourgiba, otac Tunisa. Tako je Tunis danas posut brojnim spomenicima, koji pričaju o prošlim događajima koji sežu u daleku prošlost. Razvojem bogate povijesti do današnjih dana oblikovao se jedinstven lik i identitet tuniskog čovjeka. Tunis je zemlja boja i kontrasta koja Vam otvara najbliža vrata Afrike.

Hammamet, Hammamet Yasmine
Ljetovalište Hammamet obuhvača tri dijela gdje možete naćis voj prostor za ugodan i nezaboravan odmor.
Najsjevernije se nalazi dio ljetovališta Hammamet Nord, koji domaćini rado nazivaju 'Merazga', a od samog sjedišta, Hammamet Medine udaljen je 5 km. Taj dio ljetovališta poznat je po najljepšoj plaži i nizu dodatnih usloga koje predivna pješčana plaža sa plitkim i pjeskovitim dnom može pružiti. Uz glavnu cestu, koja prolazi kroz ljetovalište, nalazi se kuglana, više lokala i restorana, tako da prilika za provođenje slobodnog vremena neće ponestati.

Središte Hemmamenta predstavlja Hemmament Medina, kao što je nazvana utvrda iz 15.st., mada je obrambeni zid, koji je štitio manju džamiju u unutrašnjosti, sagrađen već u 9. st. Danas je to okupljalište starih i mladih iz cijelog svijeta jer je Medina posijena brojnim  tržnicama 'soukovima' i mnogim tradicionalnim lokalima gdje možete u miru popiti čašu čaja od metvice ili kušati tradicionalnu vodenu lulu 'šišu'. U samo središte ljetovališta spada i turistička zona gdje je smješteno više hotela koji se mogu pohvaliti najljepšim, bogato ukrašenim i bujnim vrtovima zbog kojih Hammamet nazivaju zelenim gajem Tunisa. Uz sve to, unutar ljetovališta možete posjetiti niz noćnih lokala i diskoklubova gdje zalaze najpoznatiji DJ-evi na svijetu. Hemmament postaje jedno od najzabavnijih ljetovališta Mediterana pa vjerujemo da ćete ga s veseljem posjetitii provesti divan odmor na toplom suncu kao i u zagrljaju vrućih noći.

Hammamet Yasmine je najnoviji dio ljetovališta čije je središte moderna Medina, Medina Yasmine, gdje čete naći sve što arapski svijet u svom punom sjaju i raskoši može pružiti posjetitelju. Tu se nalazi luna – park te više manjih muzeja koji svjedoče o bogatoj tuniskoj kulturi i povijesti. To je prije svega središte ugodnog šopinga i večernje zabave, gdje se odvija puno folklornih programa i ulične zabave. Prepoznatljiv ulazak u Medinu simboliziraju slonovi koje je Hanibal poveo na epsko putovanje put Apeninskog poluotoka.

Golf u Tunisu: zbog svog položaja i prije svega podneblja, Tunis je već nekoliko desetlječa jedna od najomiljenijih destinacija za igrače golfa. Nekoliko kilometara od ljetovališta Hammamet nalaze se dva golf-igrališta koja nude sve za kvalitetnu igru te sve potrebno da se igrač osječa udobno. Igrališta Hammamet Citrus i Hammamet Yasmine imaju dugu tradiciju i među poznavateljima slove kao atraktivna igrališta koja nude sve, od prostranih livada i bujnih krošnji maslina, do pravih pješčanih bunkera i vodenih pregrada. Oba igrališta omogučuju igru individualcima i većim skupinama.