Kuba

Kuba je prekrasan dijamantni otok uronjen u Karipsko more. Najveći otok nalazi se na obje Amerike, smješten nasuprot Meksičkog zaljeva, južno od Key Westa na Floridi, istočno od poluotoka Yucatan a zapadno od Haitija.


Krasi ga tropska klima zbog koje život bija na otoku u svim oblicima. Temperatura mora varira između 24 i 29 C zbog koje se razvila najljepša koraljna barijera na svijetu duga 400 km.

Kuba ima oko 11 miliona stanovnika, a glavno trgovačko i političko središte otoka je San Cristobal de La Habana ili kako je mi znamo Havana.

Osim mora otok se može pohvaliti i planinskim lancima, krokodilima, endemskim vrstama papiga, morkim kravama, psima i kitovima. Na otoku žive i najmanji kolibri na svijetu. Odrasli teži svega 2 grama.

Zbog tropske klime zaštitni znak otoka su kraljevske palme. Dugo vitko drvo sa elegantnom krošnjom. Kokosove palme, drva banana, duhan i šečerna trska. Sve to buja svuda po otoku.

Uz bogatu kulturu, društvo koje može bez ikoga preživjeti, problemi i neimaština, odskaču kada upoznate dušu naroda.

Kilometri predivnih pješčanih plaža, kokosove palme, banane, azurno toplo more, tropska klima, cigare, rum… raj na zemlji.