Kostarika

U najposjećenijoj zemlji Srednje Amerike, avanturisti pronalaze raj: Republika Kostarika vrvi prirodnim čudima, miroljubivom kulturom te divnim vizurama. Također, ona intrigira- to je republika koja nema vojsku, a njezin predsjednik Oscar Arias do dobitnik Nobelove nagrade za mir. Više od četvrtine zemlje vrvi leptirima kojih u Kostarici ima više nego na cijelom afričkom kontinentu.

Read more...

Barbados

Otok vulkanskog porijekla n a granici Karipskog mora i Atlantskog oceana, poznat je po očaravajućoj koraljnoj obali, tropskoj klimi te engleskim običajima ostalim iz vremena kada je jedan od najljepših otoka iz skupine Malih Antila bio britanska kolonija. Zbog visoke pismenosti ga zovu 'Mala Engleska', no on na nju podsjeća samo po zabavnim ritualima – degustiranju ruma u glavnom gradu Bridgetownu, mjesnim utakmicama kriketa i golfa te konjskim utrkama.

Read more...

Peru

Drevnim Inkama i španjolskim konkvistadorima zajedničko je to da su oboje htjeli pokoriti i osvojiti Peru, ali im nije pošlo za rukom. To je zemlja još uvijek neukroćene ljepote koja se krije u visokim vrhovima uvijek zavijenim u snijeg ili pak u vrućim i vlažnim prašumama u području oko rijeke Amazone.

Read more...

Buenos Aires

Priču o Argentini i Buenos Airesu teško je započeti. Jednostavno neznaš od kud bi počeo.
Salsa, muzika, tango, yerba mate.. samo su neke stvari koje će vam se urezati u pamčenje i ostaviti duboko sječanje na vaše bračno putovanje.

Read more...

Subcategories