Sharm el Sheikh

Putnici se već stoljećima dive velikim egipatskim piramidama, a u posljednje vrijeme mnogu su otkrili da se u Egiptu može doživjeti i otkriti puno više, ne samo povijesne, već i prirodne i kulturne znamenitosti. Većina se putnika nakon provog posjeta želi vratiti u Egipat baš zato što shvate koliko lica ima ta zemlja. Kada otkriju povijesnu riznicu, žele vidjeti i doživjeti i pustolovine u nevjerojatnoj prirodi pustinja i oaza, gradove,

ili proživjeti odmor u lijepim hotelima na crvenome moru i upoznati njegov nevjerojatno bogat podvodni svijet koji iznenađuje i najveće poznavatelje. Egipat je za one koji tamo idu prvi put, za one koji žele produbiti svoje znanje o Egiptu, onima koji žel eživjeti u povijesti, onima koji su ljubitelji boja i uzbuđenja pustinje, za one koji su pustolovi ili im treba ljenčarenje na moru, odnosno za osobe pune aktivnosti i iznenađenja.

Sharm el Sheikh , 'biser Sinaja' je idealno mjesto za profesionalne ronioce, za one kojima su dovoljne samo maska i peraje, za igrače golfa, za ljubitelje mora i pješčanih plaža, za one koji jednostavno žele da ih se mazi i pazi u izvrsnim hotelima. Toga u Sharmu zaista ne nedostaje. Podvodna čudesa Sharm el Sheikha nadaleko je poznata, a obala Crvenog mora i australski Veliki koraljni gremen smatraju se najboljim područjem za ronjenje na svijetu. Sharm el Sheikh zapravo je područje više zaljeva koji se nižu jedan iza drugoga (Naama Bay, Shark's Bay, Nabq Bay, Sharm el Maya, Ras Um El Seid...). Naama Bay (u prijevodu: ljubazan) s brojnim lokalima i trgovinama, uvečer se preobražava u središte noćnog života s ponudom koja je jednakovrijedna ponudi najsuvremenijih turističkih središta.

Golf
jedino igralište za golf u Sharm el Sheikhu udaljeno je 10 min od zračne luke i Naamskog zaljeva. Gost može uživati u jedinstvenoj igri golfa, dok je oko njega Sinjsko gorje na jednoj strani te pustinja i tirkizno more na drugoj.
O igralištu: otvoreno 1998. godine, arhitekt Sanford & Associates; 18 rupa, bermudska trava; Par 72 PGA igralište (6.021m). Igralište je okruženo s 18 jezera i 15 vrsta različitih egzotičnih ptica, od kojih je 9 na popisu ugroženih vrsta. Posađeno je 1.250 stabala, različitih palmi i orhideja.
Ponuda: restoran, bar, međunarodna akademija za golf s iskusnim PGA instruktorima, gdje gosti mogu naučiti nove tehnike, 'driving range', profesionalna trgovina s vrhunskom opremom za golf, posudba palica, najam opreme, elektični autići za gofl. Osim uvježbanih igrača golfa mogu igrati i početnici.

Ronjenje
Nemojte propustiti pogledati ispod površine. Crveno more je poznato po svojim koraljima duginih boja, a iskusni poznavatelji njegov podvodni svijet smatraju jedinstgvenim i jednim od najbogatijih. Tko god je ronio u dubinama Crvenog mora, oduševljeno će vam pričati o podmorskome raju koraljnih grebena i o jatima šarenih rijetkih riba. Pričajte i Vi!