Da Lat

Da Lat se nalazi na zelenoj visoravni prepunoj borove šume i jezera 300 km sjeveroistočno od Ho Chi Minh City. Na 1.500 metara nadmorske visine, hladnija klima pruža ugodan predah od vrućina i vlaga u nizinama i to je razlog zašto se  razvio u ranim 1900-ih kao ljetna odstupnica.

Read more...

Maldivi

Oko 1.200 koraljnih otoka razasutih sredinom Indijskog oceana Jugozapadno od Šri Lanke čini lanac Maldiva, dugo čuvanu tajnu svijeta. I to sasvim opravdano, jer su biser među tropskim rajevima. Otoci s plavo-tirkiznim lagunama, palmama, bajkovito bijelim pješčanim plažama te koraljnim grebenima vječita su fascinacija posjetiteljima. Svatko tko želi doživjeti blaženstvo i mir, može ostvariti svoje snove kao posjeti jedinstvene prirodne ljepote Maldiva. Na njima je prvi i jedini, podvodni spa-centar u kojem se možete prepustiti tretmanima ljepote, no cijeli su Maldivi prilika za opuštanje i osjećaj raja.

Read more...

Bali

Zemlja koju nazivaju drevnom čarolijom i najveća svjetska arhipelaška država- sastoji se od čak 17.508 otoka, koju nastanjuje 234 milijuna stanovnika. Bila je naseljena 2000. Godine prije nove ere te- poput ostalih kultura jugoistočne Azije – dijeli jednako religiozne i tradicionalne stavove. Stanovnici su čuveni po svojoj društvenosti te sklonosti da u sve zajedničke aktivnosti (poput hvatanja autobusa) uključuju strance, jer vjeruju u prijateljstvo među ljudima.

Read more...

Kuala Lumpur

U samom srcu Azije smještena je čudesna Malezija, zemlja od trinaest država, u kojoj vrijeme drugačije protječe: kao da ležerno lebdi, a svatko sve stigne. Čim dospijete tamo, začarat će Vas sveprisutni stav, a taj je – živi polako i uživaj u životu, jer imaš vremena za sve. Čak i glavni grad održava opušten ritam, po kojem se zemlja i razlikuje od svojih drugih azijskih susjeda. Zato otkrijte njenu raskošnu kulturu, nastalu spojem malajske, kineske i indijske, uživajući u Kuala Lumpuru, divljini Taman Nagare, bajkovitim plažama istočne obale ili čudima koja otkriva kolonijalni grad Melaka.

Read more...

Subcategories