Maroko

Smješten na sjeverozapadu Afrike, na obalama Atlantskog ocena i Sredozemnog mora sa mediteranskom klimom idealno je mjesto za medeni mjesec  i početak novog života.

Prekrasna Casablanca smještena na obali Atlantskog oceana ako dolazite avionom vjerojatno je prvo što čete vidjeti. Vožnja gradom i njegovim širokim avenijama , trg Ujedinjenih naroda, trg Muhameda V, katedrala Notre Dame de Lourdea, medina, obala Ain Diab s prekrasnom džamijom Hasana ll svakako će Vas oduševiti i urezati se u pamćenje.
Rabat, glavni grad ima zanimljivih stvari koje treba vidjeti i doživjeti. Ville Nouvelle, kraljevska palača Mechoaur, medina sa zanatskim radionicama, Oudaya kasbahom s prekrasnim andaluzijskim vrtom i uskim bijelo – plavim uličicama, mauzolej Mohameda C. i Hassanov toranj, samo su neke od ponuđenih stvari za razgledavanje.  Osim razgledavanja tu je velika gastronomska ponuda, gostoljubivost vrijedna spomena i ljubaznost stanovnika.
Ako ste ljubitelj šopinga i stvarčica ručno rađenih od kože, srebra ili keramike onda obavezno posjetite grad Fes. Medina je isprepletena malim uličicama u kojima su radionice.
Ljubiteljima zabave svakako preporučamo odlazak u Marrakech. Grad koji još nazivaju 'Biser Juga'. Grad koji je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. St. Kada su sagradili blistave palače i parkove. Grobovi Saadien, tornja Koutoubia i palača Bahia samo su neke stvari koje možete vidjeti. Svakako treba vidjeti trg Djemaa El Fna koji je ujedno žila kucavica grada. U večernjih satima trg je mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova prepun pripovjedača legendi, zabavljača, krotitelja zmija, vodonošama. Neki restorani imaju i folklorne večeri.
Svakako zemlja koja oduševljava i ostavlja duboke lijepe uspomene svakim svojim detaljem i pogledom na nju.